VERZORGING | ZO MAAK JE JOUW HAARBORSTEL WEER SCHOON

We gebruiken onze haarborstels elke dag, maar hoe vaak maken we ze eigenlijk schoon?

Het kan verleidelijk zijn om het schoonmaken van je borstel over te slaan, maar het is belangrijk om te weten dat vuil en olie zich ophopen in de borstelharen en de hoofdhuid kunnen irriteren. Maar maak je geen zorgen, het schoonmaken van je borstel is gemakkelijker dan je denkt!

Dit is hoe vaak je jouw borstel moet schoonmaken

Een goede vuistregel is om je borstel minstens een keer per week schoon te maken. Begin met het verwijderen van alle losse haren met een kam of een borstelreiniger. Vervolgens kun je de borstelharen weken in warm water met een mild schoonmaakmiddel, zoals babyshampoo of afwasmiddel. Gebruik een oude tandenborstel om de borstelharen voorzichtig te schrobben en spoel daarna de borstelharen goed af met warm water.

Droog de borstelharen af met een handdoek en laat de borstel vervolgens volledig drogen voordat je hem weer gebruikt. Als je de borstel te snel gebruikt kan het vocht dat nog in de borstelharen zit leiden tot schimmelvorming.

Goed voor je hoofd én haar

Door regelmatig je borstel schoon te maken, blijft je borstel langer meegaan en zorgt het voor een betere haar- en hoofdhuidgezondheid. En het geeft ook een voldaan gevoel om te weten dat je jouw persoonlijke hygiëne goed onder controle hebt!

Laat een reactie achter