JE HAAR WASSEN MET RIJSTWATER

haar wassen rijstwater

 

Je haar wassen met (gefermenteerd) rijstwater? Je hebt het wellicht via via gehoord of op TikTok voorbij zien komen. Je haar wassen met rijstwater is hot. Maar hoe werkt het precies? Wij hebben het voor je uitgezocht. 

De oorsprong

Wist je dat wassen met rijstwater al heel lang gedaan wordt? We gaan even terug de tijd in, want deze traditie werd opgezet in het Heian tijdperk (794-1185). De Japanse keizerinnen en prinsessen wasten hun haar met gefermenteerd rijstwater, wat ook wel Yu-Su-Ru werd genoemd. Deze Japanse vrouwen boekten resultaat met hun lange zwarte haren die tot op de grond kwamen.  

Hoe komt dat?

Rijstwater bevat een koolhydraat die schade aan je haarzakjes helpt herstellen en je haar laat glanzen, sterker maakt én ook nog eens sneller laat groeien. Je kunt je haar wekelijks met rijstwater behandelen of je haar er na elke shampoobeurt mee spoelen.  

Hoe maak je rijstwater zelf?

Je kunt rijstwater in de winkel kopen, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken. Wat heb je nodig?

  • 1/3 deel biologische rijst
  • 2/3 deel water
  • Optioneel: geurolie 

Spoel de rijst af onder de kraan. Doe de rijst in een glazen pot en vul deze bij met water. Roer het geheel goed door elkaar. Plaats een deksel op de pot en zet de pot op een donkere plek buiten de koelkast. Laat de pot minstens 24 uur staan, maar roer het geheel wel om de zoveel tijd even door. 

En? Ga jij het ook eens proberen? Blijf op de hoogte van de laatste trends via palmav.nl

Laat een reactie achter